30 Ekim 2012

Neocortex Nedir ?


     Neocortex Nedir ? Neocortex Neyi Hedeflemektedir?

      Tıp fakültesi öğrencileri olarak, fakülteye başladığımız ilk andan itibaren üzerimize yaftalanan asosyallik (yada antisosyallik) sıfatını hiç hak etmediğimizi çevremize bir türlü anlatamadık. Hatta bu sıfat üzerimize öyle sinmiş ki bazen kendimiz de inanır olduk.

      Etrafıma bakıyorum, müzikten tiyatroya, sinemadan spora, resimden edebiyata, kısaca sanat ve kültürelliğe dair her alanda uğraş gösteren bir arkadaşım var. Mesele tıpçıların (bu bir halk tabiridir, gerçek hayatta tıpçı diye bir şey yoktur :)) sosyal olmaması değil, her birinin ayrı ayrı birbirinden kopuk ve dolayısıyla da etkisiz girişimlerde bulunmasıdır diye düşünüyorum.
   
    Neocortex öğrenci topluluğu işte tam da böyle bir tartışmanın içinden doğmuş ve tıp fakültesi, diş hekimliği, veterinerlik başta olmak üzere tüm sağlık bilimleri öğrencilerini aynı sosyal çatı altında toplamayı hedefleyen bir topluluktur. Artık ciddi anlamda slogan haline geleceğine inandığım bir “sağ beyin insiyatifidir.”

    Neocortex,temelleri Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde atılan ve Türkiye’deki tüm fakültelere ulaşmayı amaçlayan, sınırlarını sağ beynin ulaşabileceği kadar geniş tutan sosyokültürel bir topluluktur.

     Temel olarak tiyatro, sinema, müzik, spor, gezi, fotoğrafçılık alanlarında faaliyetine başlayan Neocortex, hiçbir zaman kendini bir kalıba sokmadan çağın ve günün gereklerine uygun her türlü makul öneriyi faaliyete dönüştürebilecek dinamik bir yapı oluşturmaktadır.

    Kısaca Neocortex sağ beyni efektif kullanmayı amaçlayan faaliyetlerde bulunmak ve bu faaliyetleri de Türkiye'deki tüm hekimleri ve sağlık alanında eğitim alan tüm öğrencileri tek çatı altında toplayarak yapmayı hedeflemektedir…

2 yorum:

  1. Eline sağlık Çağrı, daha iyi ifade edilemezdi sanırım

    YanıtlaSil
  2. gerçekten süper olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil