10 Kasım 2012

Neocortex'li Olmak..


                      Neocortex’li Olmak..

         Taa ilkokuldan beri sürekli bir yönlendirme içindeyiz. Şu kitabı okuyun, sınav var ders çalışın, şu soruları çözün gibi ard arda sıralayabileceğimiz pek çok talimatlarla yetiştik. Pek çoğumuz salt yönlendirmelerle dolu sığ bir hayat yaşamamak adına kendimizce kaçamak yollar bulduk. Kimimiz sinemalara kaçtı, kimimiz gizlice sportif faaliyetlerde bulundu. O zamanlar daha düşünemesekte içgüdüsel olarak biliyorduk ki hayat böyle tek yönlü olmamalıydı. Artık şimdi bu “tek yönlü yaşam” ifadesinin aslında sadece “sol beyin faaliyetleri” anlamına geldiğini çok iyi biliyoruz.

        Hepimiz yenilikten, yaratıcı düşünceden, sosyallikten, kısaca “sağ beyin faaliyetlerinden” uzak bir hayatı hiçbir zaman kabullenmemiş, tabuları yıkan bireyler olarak Neocortex çatısı altında bir araya geldik. Bir zamanlar çocuk ruhlu düşüncelerimizle karşı çıktığımız “tek yönlü hayat” anlayışını, günümüz ifadesiyle “asosiyasyon” sağlayarak temel anlamda çift yönlü ama hayatın akışı içerisinde çoklu (yada multipl J ) yaşam tarzına dönüştürmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda tüm Neocortex üyeleri hayatını sınavlarla ilerleyen diyagramik akıştan kurtarmış, sağ beyin insiyatifiyle (ve mutlaka sol beyinle asosiyasyon kurarak) çocuk ruhunu geri kazanmış başarılı ve faal bireyler olmuşlardır.
  
     Neocortex’li olmak, hayatı tek yönlü yaşamayı reddederek sağ beyinleri atrofik olmaktan kurtarmak ve hatta insiyatif merkezi haline getirmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder